Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandal att massvaccinera

När läkemedelsindustrin vill göra ännu större vinster har de hittat på den oslagbara metoden att skrämma upp politiker och myndigheter så att de på lösa antaganden kan få igenom massvaccinering i förebyggande syfte. Så skedde i samband med både fågelinfluensan och svininfluensan.

Annons

Den senare  har orsakat ohyggligt, livslångt lidande hos de mer än dryga 150  barn som drabbats av narkolepsi.  Det kan även finnas ett mörkertal. Medierna med tv och radio i spetsen sväljer oftast propagandan med hull och hår.

Utan minsta kritisk granskning läser man ofta upp eller trycker läkemedelsbolagens välformulerade och förledande bulletiner. Om något ska utredas så är det hur Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsen kunde godkänna influensavaccinet på dispens, utan att det prövas kliniskt?

Hur kunde folkhälsominister Maria Larsson och statsepidemiolog Annika Linde på så lösa medicinska  grunder, så oreserverat propagera för massvaccinering? En belysning av hur det hela gick till kan kanske förhindra liknande ödesdigra misstag i framtiden. Utan en offentlig utredning är risken stor att de drabbade och deras familjer gömmas undan i glömskan. Även medias roll bör granskas.

I utredningen får självfallet inte ingå korrupta myndighetspersoner, anslagsberoende professorer eller representanter för läkemedelsindustrin. Det fanns faktiskt några  journalister som höll huvudet kallt när pandemihysterin grasserade som värst.

Främst var det Inger Atterstam på Svenska Dagbladet. Hon varnade i flera artiklar mot massvaccineringen och det dåligt utprovade vaccinet Tamiflu. Inger Atterstam  skulle, om hon accepterar, bli en bra ordförande i utredningen av denna neurosedynskandal som  narkolepsioffren på goda grunder kan sägas utgöra.

Rune Lanestrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons