Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skamligt dåliga motionsspår

Är en sedan tre år tillbaka inflyttad Hudiksvallsbo. Under dessa tre år har jag förvånats över kommunens ointresse att hålla efter de motionsspår där hudiksvallsborna rör sig, såväl vintertid som sommartid.

Annons

Spåren på Öster är uselt skötta. Måhända är det på vissa ställen myrmark och svårt att dika ur, men på övriga ställen längs spåren? Och om det nu är svårt att dika ur, så borde man kunna lägga spångar som människor kan gå eller springa på.

I vintras skrev någon en insändare om skidspårens bristande kvailté, där en representant från kommunen försvarade sig och lämnade beskedet att spåren sköts väl, och att man har hjälp av en legendarisk skidåkare.

De som rör sig på spåren vet att det inte är sant.

Hudiksvall har en elitklubb, och en Vasaloppsvinnare, men man glömmer bort att fina, välskötta motionsområden även handlar om folkhälsa. Inåt landet, i en grannkommun som inte hade mer snö än Hudiksvall föregående vinter, sköttes de kommunala skidspåren exemplariskt.

Jag skulle vilja föreslå, att den eller de som har ansvar för kommunens spår på Öster, lämnar stövlarna hemma, och försöker ta sig torrskodd runt "kommunspåret".

När de gjort detta med bravur, kan man försvara sig om "välskötta" spår.

Inflyttad motionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons