Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi ha personalstöd eller turbåtar i Hudiksvalls kommun?

Jonas Holm (M) påstår i en replik till mig att jag inte läst M, KD och L:s budget (24/6). Vilket såklart är helt fel, skriver Henrik Persson (S)

Annons

Faktum är att ni lägger en betydligt lägre budget för de två största nämndernas drift. Dessutom en personalneddragning om 20 miljoner kronor 2017 för att finansiera era satsningar. Du trixar bara med siffrorna.

Läs även: Henrik Perssons insändare: Visa hela listan, Jonas Holm – och Jonas Holms svar

Det är naivt att som M, KD och L tro att alla problem kommer att lösas genom att dra ner på personalen som faktiskt ska stödja händerna ute i verksamheterna, det är naivt att tro att chefer och administrativ personal för minst 20 miljoner kronor rullar tummarna under nästa år. Personal som har lönesamtal, medarbetarsamtal, uppföljningssamtal, budgetansvar, personalansvar och som dessutom ska administrera alla dessa pålagor, som bland annat alliansregeringen 2006-2014 utan tillskott av medel, belastat kommunerna med, etc. Det är helt absurt att tro att det kommer att utföras onödiga administrativa och chefsuppgifter för 20 miljoner kronor under 2017. Lägg därtill kommande års rationaliseringar. M, KD och L vill rationalisera bort chefer och administratörer för totalt 95 miljoner kronor under åren 2017–2020. Att tro att det är möjligt med pensioneringar är helt befängt.

Jag har via personalkontoret kollat lite på den personalgrupp som du hänvisar till i fullmäktigesalen, den listan med personer och funktioner med personal som du säger tjänar 800 000 till 1 miljon per år. Det finns en person som tjänar de summorna anställd i kommunen. Det är kommunchefen. M, KD och L menar alltså pensionering av kommunchefen kommer att ge en besparing på de mjuka verksamheterna i kommunen på 95 miljoner till 2020.

Detta är såklart helt orimligt och uppenbarligen innebär det att betydligt fler personer står på listan, ni är skyldiga att redovisa vilka funktioner och vilken personal som inte faller Jonas Holm (M) i smaken.

Men det är klart, M, KD och L måste ju finansiera driften av de kommunala turbåtar som de vill ska skjutsa badgäster mellan solbryggan och Hölick.

Henrik Persson (S)

ordförande social- och omsorgsnämnden

ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons