Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Fortum avvakta tvånget?

Det kanske är semestertider, men jag vill ändå kolla av att man på Fortum planerar att besvara de två frågor som jag ställde tidigare.

Annons

Kommer Fortum att följa EU:s vattendirektiv och bygga fungerande fiskpassager (omlöp) förbi de befintliga kraftverken i vår älv Ljusnan under en överskådlig framtid?

Personligen tror jag att alla vinner på detta, inklusive Fortum. Miljömässigt är det nog ingen tvekan om att fungerande omlöp är till gagn för mångfalden och de hotade arterna som både lever i havet och i älven (exempelvis ål och vild lax).

Ekonomiskt är det nog ingen nackdel för Bollnäs att ha ett centrumnära lax och havsöringsfiske. Sportfiske är en av våra populäraste sysselsättningar så vill man ha fler nyinflyttade och fler turistnätter är lax- och havsöringsfiske inte något negativt.

För Fortum kan en storsatsning på miljön (pengar saknas nog inte?) förmodligen ge fler elkunder. Vad Fortum svarar är nog av vikt för dem som i dag är osäkra om de fortsatt tänker vara elkunder hos Fortum. Kommer det inget svar är det nog så att man väljer att avvakta tills man blir ålagd att bygga omlöp, det vill säga man tvingas att ta miljöansvar.

Den andra frågan gällde hur Fortum såg på ett förslag att utan ekonomisk förlust ta bort sina kraftverk nedan Laforsen. Jag har själv inte sett förslaget, men det låter onekligen bra.

William Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons