Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska bandyn slå ut skolan?

Förra året stängdes Växsjö, Växbo och Rensbackens skola, för att spara pengar.

Annons

Många av dessa elever hamnade på Kilbergsskolan och för att alla elever skulle få plats ställde man dit baracker där nu årskurs 4, 5, och 6 huserar. I dag finns där cirka 320 elever från förskoleklassen upp till årskurs 6 vilket innebär ett snitt på 45 elever i varje klass!

Man har också beslutat att det inte behövs en grundsärskola i Bollnäs utan barn med funktionshinder/särskilda behov får gå inkluderade i ”vanliga” klasser. De får ha assistent och kan följa särskolans kursplan. Det fungerar bra för vissa men inte för alla. Mitt barn har särskilda behov och kommer hem trött och med huvudvärk varje dag för trots att den särskilda undervisningen ges av assistenten, spenderar mitt barn majoriteten av tiden med de övriga i klassen och försöker hänga med så gott det går. Det kan inte vara bra för någon elev med för stora klasser. All personal på Kilbergsskolan gör ett fantastiskt jobb, stor eloge till er!

När det är dags för mitt barn att börja ”högstadiet” finns Höghammarskolan eller Granbergsskolan att välja på. Gärdesskolan är ju nedlagd och friskolan Lust och Lära tar inte emot barn med särskilda behov. På Granbergsskolan finns elever från förskolan upp till årskurs 9 vilket blir för stort för mitt barn. För oss gäller Höghammar men den skolan hotas ju också av nedskärningar.

Om man nu måste spara så hårt när det gäller skolan, hur kan man då prata om att bygga en bandyarena för 100 miljoner? Den notan blir högre, det förstår vem som helst och försök inte att slå i mig att våra skattepengar inte kommer att användas där. Titta var Sandviken står i dag. Göransonska fonden stod för notan på deras arena som var budgeterad till 100 miljoner men slutade på det dubbla och nu står kommunen med en driftskostnad på över en miljon per månad som de inte klarar av.

Projektet Kulturkvarteret var budgeterat till 18 miljoner men den notan är nu uppe i cirka 80 miljoner. Brotorget såldes för 4,2 miljoner och för tre av dessa köpte man ut Restaurang Pub Bells. Nu ska kommunen köpa tillbaka torget för 4,2 miljoner, det måste ju innebära att man redan där förlorat tre miljoner, eller? Nu har kommunstyrelsen även anslagit 450 000 kronor till tillfälliga åtgärder i sommar i väntan på beslut om hur torget ska användas i framtiden! Man blir ju mörkrädd! Varför var det så bråttom att röja torget innan allt var klart?

Ni sitter och leker med våra skattepengar som om de vore monopolpengar. Sover ni gott om nätterna? Hur många av kommuninvånarna har ni frågat i ärendet bandyarena? Ligger den överst på er prioriteringslista på grund av ert eget bandyintresse? Tänk innan ni handlar och ta reda på vad konsekvenserna blir. Ni har ju ingen verklighetsförankring.

Maktlös, orolig och frustrerad mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons