Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvårdspartiet stannar hemma

/
  • Sjukvårdspartiet väljer att inte åka med till San Francisco.

I dagarna åker en delegation från Regionstyrelsen och regionens presidium till Kalifornien för att besöka Kaiser Permanente, konstaterar Sjukvårdspartiet som väljer att avstå resan.

Annons

Alla politiska ledamöter som sitter i styrelsen följer med utom Sjukvårdspartiet som anser att skattebetalarnas pengar inte ska läggas på dyra resor till USA. Hittills har 120 regionanställda rest till Kalifornien utan att några direkta resultat redovisats, inte heller tycks det finnas någon uppfattning om hur vi i Region Gävleborg ska kunna implementera Kaiser Permanentes arbetssätt i våra verksamheter.

Kostnaderna för flygbiljetterna tycks vara ganska olika och flertalet av biljetterna ligger runt 35 000 kronor. Redovisningen är ganska otydlig vilket innebär att vi inte säkert kan säga vad det faktiskt kostar. Vi vet att deltagarna ska gå en tvådagarskurs som kostar 10 000 kronor per person och dag. Därutöver ligger en konferenskostnad per person på 1000 kronor, bussresor i San Francisco för 1500 kronor, utlandstraktamente på cirka 4500 kronor och även regionens miljökompensationsskatt på 10 procent av biljettpriset. Det blir alltså en ganska stor summa pengar per person som ska betalas av hälso- och sjukvårdens gemensamma resurser.

Värt att notera i detta sammanhang är att delegater från Kaiser Permanente har rest till Jönköping i Sverige för att ta del av framgångsrika arbetssätt som avsevärt förbättrar patientens tillfrisknande samt drar ner kostnaderna för sjukvården. Region Gävleborg anser dock att det är bättre att lägga miljoner på resor till USA för att där ta del av kunskap och erfarenhet som Kaiser Permanente lärt sig i Sverige!

Sjukvårdspartiet anser att med tanke på det ringa resultatet eller bristen på återkoppling så borde resorna upphöra. Det rätta vore att de som redan har rest en eller flera gånger informerar resten av regionens medarbetare om vad vi eventuellt kan införa av Kaiser Permanentes arbetssätt i Region Gävleborg. Vi i Sjukvårdspartiet står för det vi säger och stannar hemma!

Jan Näsholm

vice ordförande Sjukvårdspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons