Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självmål av Fridner

Ja du, Örjan Fridner, nu gjorde du väl ändå självmål? I sin insändare (3/11) anklagar Örjan Fridner Ljusdals-Posten samt ett antal politiker för att använda härskartekniker.

Annons

Enligt honom försöker man att osynligöra visionsgruppens ordförande, tillika socialdemokraten, Ulla Britt Gidemalm. Som man känner sig själv känner man andra. Att osynliggöra och utmanövrera kvinnor är väl något Socialdemokraterna i Ljusdal själva visat prov på. Om minnet sviker kan det vara på sin plats att påminna Örjan Fridner om vad som hände för knappt ett år sedan. Marit Holmstrand var ert första namn inför valet 2010 och även den person som fick flest av era personkryss. Tydligen kunde inte Socialdemokraterna acceptera att en kvinna vunnit sin rättmätiga plats som kommunalråd då ni i stället valde att tillsätta Roland Bäckman. Var fanns då indignation kring kvinnors situation? Helt sonika var Marit, kvinna och populär, ute ur leken.

Sedan var det väl en guds försyn att Ulla Britt Gidemalm, ingen skugga ska falla över henne i denna fråga, trots allt fick en plats i visionsgruppen. Dock valdes hon inte in i egenskap av kvinna utan fick platsen automatisk i egenskap av fullmäktiges ordförande.

Vi frågar oss även varför Örjan väljer att ta till sådana brösttoner i just denna fråga? Månntro handlar det om att flytta fokus från det faktum att av samtliga partiers nomineringar var noll kvinnor. Att i det fallet dra slutsatsen att Ulla Britt är den som dragit det kortaste strået är att sila mygg och svälja kameler. Det är ett fattigdomsbevis när nio partier, var av många anser sig vara feministiska, röstar fram bara män för att arbeta med en för Ljusdals kommun så viktig fråga, nämligen visionen för Ljusdals kommun.

Det känns dock tryggt att se denna nyvunna vurm för de feministiska frågorna hos arbetarekommunens ordförande. Vi ser det dock klädsamt om ni socialdemokrater väljer att sota rent i egen spis innan ni går ut och kritiserade andra partiers kvinnosyn. Vi förväntar oss även att Socialdemokraterna fortsättningsvis nominerar hälften kvinnor. Allt annat skulle ju betyda att Örjans stora ord inte var annat än hetluft.

Bodil Eriksson (FP)

Ingalill Fahlström (MP)

David Wahlund (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons