Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ-området för värdefullt för arena

Som förälder/farförälder till ”isidrottande” ungdomar har man mycket kontakt med andra i samma situation, och det som förs fram som problem är aldrig lokaliseringen utan de tider som ungdomarna blir tilldelade för sina träningar!

Annons

Ofta tar vi ledigt från våra jobb för att skjutsa ungdomarna till träningarna, men vi löser det bland annat genom att ”samskjutsa” våra barn/ungdomar till deras aktiviteter oavsett var de bedrivs!

Så oavsett var en bandyhall, fotbollsplan, hockeyhall eller slalombacke finns så löser vi det problemet utifrån vad våra ungdomar väljer att engagera sig i för idrott.

Att inte BGIF inte kan ”locka” ungdomar från Arbrå-Rengsjö-Kilafors får ni nog mer söka i ungdomarnas intresse för bandy än möjligheten att ta sig till en bandyhall.

Bollnäs Energi AB har redan i dag möjligheten att dra upp fjärrvärmeledningar till Sävstaås för att skapa precis samma förutsättningar på Sävstaås som på SJ-området.

Industriområde ”väst” som redan har ett företag etablerat, kommer genom den nya förbifarten att bli ännu mer intressant för företagsetableringar, vilka också kommer att vilja köpa fjärrvärmetjänster av BEAB.

Enligt Svenska Bandyförbundets egna siffror så handlar en genomsnittlig matchbesökare utöver inträdet för åtta kronor, och priset på inträdet kan enligt konsulternas rapport höjas med max tio procent.

Det kommer inte att ge speciellt mycket i ”kassan”

I dag har mer än 35 procent av elitserielagen inte erhållit sin elitlicens för kommande säsong, däribland BGIF, varför är inte ekonomin i balans?

Nej, du har fel. Konsulterna sa att SJ-området som centrumutvecklingsområde var viktigare än en arena, men att BAAB:s information till konsulterna var så ”tunn” att den inte gick att utvärdera! Men om vi (skattebetalarna) tycker att det vore intressant att få veta, så rekommenderade de att vi tecknar ett ”villkorat optionsavtal”, så att BAAB kan berätta vad det är de egentligen planerar. Då lämnar BAAB in en ansökan om ett ”villkorat köpeavtal”, vilket de vet inte är lagligt. Vi skattebetalare måste följa kommunallagen när det gäller fastighetsförsäljning.

Det är inte våra valda företrädare som ”ska fatta beslut”, utan BGIF som måste börja jobba för ett samarbete med politikerna för en lösning av hallfrågan som både vi skattebetalare och BGIF kan genomföra inom överskådlig tid.

Kent Westin

BGIF-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons