Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se dig omkring

Svar till Sven-Erik Bengtsson.

Annons

Nej, det var också det jag ville framhäva – att det går att lita på Bibelns autenticitet.

Sedan när det gäller innehållet, så kanske du menar den senaste debatten kring hur en god Gud kan vara så dömande som i Gamla testamentet?

Men bör inte frågan snarare vara; hur kan en god Gud inte vara dömande, alltså hur skulle det se ut med en Gud som inte dömde bort det onda?

Ondskan är omfattande i världen. Kristendomen ”mörkar” inte detta, tvärtom så är Bibeln den livsåskådningsbok som mest av alla beskriver och förklarar ondskan. Inte minst den ondska vi människor själva orsakar genom girighet, maktlystnad och andra destruktiva gärningar.

Över 30 000 barn dör dagligen av fattigdom och orättvisor, enligt Unicef. I till exempel lortiga gruvor som levererar råämnen till våra tekniska prylar i västvärlden. Är det alltid någon annan, och inte jag, som bidrar med ondska i världen?

I en domstol vill man att domaren dömer rättvist, kanske med ett undantag – om man själv är den som begått ett brott. Då får man förlita sig på att någon annan kliver in i rättssalen och tar på sig straffet/betalar borgen.

Jag vet att det retar många när man ”svingar sig” med bibelverser. Men försök se bakom alla fördomar och läs vad där faktiskt står. Stämmer verserna överens med verkligheten eller levererade Jesus, som var uppfostrad i de lägsta samhällsskikten, så många skarpsinniga grundprinciper och moraliska fakta, av en slump?

"När ljuset (Jesus) kom in i världen, då älskade människorna mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar var onda. Den som gör det onda avskyr ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas". (Joh 3:19)

Johannes Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons