Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD berikar sig på dina skattepengar

Sverigedemokraterna låtsas stå på folkets sida och kritiserar gärna andra partier och politiker för att inte bry sig om vad vanligt folk tycker.

Annons

Ingenting kunde vara mer felaktigt. Sanningen är att Sverigedemokraternas ledamöter i riksdagen gör att allt för att gynna sig själva och tjäna pengar på sina uppdrag.

Vänsterpartiet föreslår varje år att riksdagsledamöternas hutlöst höga arvoden ska sänkas, och för att en del privilegier som riksdagens ledamöter har ska tas bort. Senast riksdagen röstade om det var för ett år sedan. Då röstade alla andra partier, också Sverigedemokraterna, för att behålla sina löner på 57 000 kronor i månaden och för att bevara sina privilegier.

Vänsterpartiets riksdagsledamöter, även partiordföranden Jonas Sjöstedt, lever också som man lär. Man tar inte ut hela riksdagsarvodet utan betalar allt som överskrider 27 500 till partiet. Det gör inte Sverigedemokraterna. Tvärtom. Tre av deras riksdagsledamöter får till och med extra betalt av sitt parti! Mest av alla tjänar partiledaren Jimmie Åkesson som har en ersättning på nästan 100 000 kronor. I månaden.

Självklart ska folkvalda politiker ha betalt för det arbete de utför, men det får vara någon måtta. Tro inte på Sverigedemokraterna när de låtsas värna om arbetslösa och sjukskrivna. De lever på en helt annan ekonomisk nivå och berikar sig på dina skattepengar. Det är dags att våga säga sanningen? Sverigedemokraterna är en del av det rika politikeretablissemanget i Sverige.

Xamuel Halfvars (V)

distriktsordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons