Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sävstaås bäst – inte bara för bandy

Onsdagen den 14 september mottogs beskedet från kommunledningen, att det är Sävstaås och inte SJ-området som gäller, om och när en bandyarena ska byggas.

Annons

Trots detta finns det SJ-arenaförespråkare som, likt bortskämda barnungar envist försöker tjata sig till att få sin vilja igenom! Vad driver dem till detta? För somliga är det måhända personliga favörer som hägrar. Förvisso räknar vissa personer med att kunna sko sig, om SJ-området säljs. Tro för all del inte på att arenabygget är något vi får ”på köpet” om Arenabolaget får ta över! Det är ett falskt påstående för i slutändan är det vi skattebetalare som får betala kalaset, och det blir mycket som ska betalas – för det är ju inte bara själva arenabygget som kostar, även om det ska se så ut!

Ingen SJ-förespråkare kan i varje fall styras av några förnuftsmässiga skäl för sitt tjat. I denna tidning har tillfullo redogjorts för alla faktorer som bildar bakgrunden till det kloka beslut som kommunledningen tagit.

Det är förvisso sant att Arenabolaget inte har något nytt att komma med. Det vi har sett på insändarsidorna är till stor del smutskastning emot dem som beslutat om att bandyarenan ska byggas på Sävstaås. Det tas till brösttoner här och var. Man talar om att makten ska visa ödmjukhet. Har ”makten” visat ödmjukhet förut? Vi har goda exempel på att så inte varit fallet, och att anklaga den nuvarande kommunledningen för maktmissbruk, när den försöker anpassa visionerna efter en krass verklighet, passar verkligen inte för de som fått så mycket dumheter – rent ut sagt – till stånd under den tid de utgjorde ”makten” i vår kommun.

Vad Sävstaås beträffar, så är det hög tid att renovera och upprusta lokalerna i denna anläggning, i samband med byggandet av en ishall. På så sätt gynnas även andra idrottsutövare, för det finns väl mer än bandy i kommunen?

Aquarius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons