Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAS har bäddat för krisen

Angående SAS egoistiska förslag att sänka lönerna. Att utrycka sig så illa, att en väsklastare som tjänar 18 000 men efter lönesänkningen drygt 15 000 kronor men inte säga hur mycket cheferna måste sänka sina löner.

Annons

Känner en chef, som i kris skulle sänka sin lön med hälften till 600 000 kronor i månaden. Honom vill jag ej vara bekant med längre. Inte undra på att det är krig jämt när det finns sådana människor.

Jag som har varit företagare i 53 år och de senaste 15 åren inom bankvärlden, blir förvånad hur illa de sköter allt inom kommunerna, inte minst inom Bollnäs. Men nu gäller det SAS, som har pågått i många år. Varför har ägarna inklusive staten behövt tillskjuta så många miljarder, flera gånger?

Naturligtvis: fel folk på fel plats, brukar jag säga om Bollnäs, men naturligtvis är det lika i SAS. För många, som inte gör något i sitt jobb, bara vandrar.

Jag är ekonom, flygare och har inte under krisåren förstått hur de tänker, planerar, för framtiden, men nu är det slut naturligtvis. SAS ska bort fortast möjligt för det finns andra som tar över och utvecklar samt tjänar pengar också.

Varför går Ryanair och Norwegian med vinst varje år: de köper nya plan, utökar flyglinjerna, men SAS står still, det säger nästan allt. Tänkte i natt, att under glansåren när Carlsson var chef, byggdes lyxhotell, anläggningar på Arlanda och i övriga världen. Eftersom jag ej har inblick i SAS:s alla skulder, så finns det en möjlighet, att det var då det började gå utför för SAS, men ingen kritik på chefen Carlsson ännu, om det vore befogat? Mycket intressant att få veta allt om detta.

Göran Perzon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons