Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särintressen styr i Hudiksvall

Det har gått mer än två år sedan det blev ny regim i Hudiksvall. Sedan tillträdet har turerna varit många kring före detta Folkets Hus, med en sak gemensamt, det blev ingenting.

Annons

Kommunledningen har återigen visat på sin oförmåga och velighet att få till en permanent lösning. De låter särintressen styra, i stället för att allmänintresset får råda, vilket för övrigt tycks vara melodin i det av borgarna och Miljöpartiet styrda Hudiksvall.

Nu händer det som vi varnat för hela tiden sedan kommunledningen presenterade sina idéer för huset, att kommunen får ta över driften. Detta innebär ytterligare kostnader för kommunens redan ansträngda ekonomi och skattebetalare.

Konceptet att före detta Folkets Hus ska innehålla konferens, nöjes och kulturverksamhet och vara en mötesplats med ett brett innehåll och utbud av aktiviteter för kommunens invånare faller till stora delar med den lösning som nu presenteras i och med att kommunen tar över verksamheten. Som tidigare är vår viljeinriktning i första hand är att kommunen upphandlar en driftig totalentreprenör som utan kommunala subventioner driver och utvecklar verksamheten i före detta Folkets Hus. Ett annat alternativ är att nystarta en Folkets Hus-förening som tar över och utvecklar huset för att möta den efterfrågan på olika publika aktiviteter som finns i Hudiksvall.

Bägge alternativen som redovisas innebär att den nuvarande kommunledningen med Jonas Holm (M) i spetsen måste inse att allmänintressen går före särintressen när man styr en kommun.

Mikael Löthstam (S), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons