Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanning är min linje

Återigen så blir jag beskylld av Ingrid Hammarberg för maktmissbruk (29/7), för att jag inte, enligt henne, har informerat om ett avtal med Dezhou, och samarbete om vindkraftsutveckling mellan våra två städer.

Annons

Den 1 oktober 2009 informerade jag kommunstyrelsen om detta avtal, och avtalet var med som handling på detta sammanträde. Ingrid Hammarberg var med som ledamot på detta sammanträde. Visserligen lämnade hon sammanträdet strax före informationen, men hade alla handlingar. Avtalet diariefördes också direkt vid hemkomsten från Kina.

Man kan undra varför Folkpartiet och Ingrid Hammarberg gång på gång far med osanning, när hon själv suttit på all information. Att gång på gång få dessa felaktiga beskyllningar, känns som rent förtal från Ingrid Hammarbergs sida, och ovärdigt en fullmäktigeledamot.

Att hålla sig till sanningen, och inte ljuga, har alltid varit en linje som följt mig genom livet.

Avtalet handlar om att Bollnäs och Dezhou skall hjälpa varandra i utvecklingen av vindkraft, samt stötta våra lokala företag i respektive städer inom dessa områden. Vi skall hjälpa företagen genom våra kommuner, med samordning, och att delge varandra forskningsresultat med mera.

Att Bollnäs och Dezhou hjälper varandra, för att skapa nya jobb och för att utveckla vindkraften och andra alternativa energikällor, borde inte vara något som vi är oense om i kommunfullmäktige.

Att tillsammans försöka skapa renare luft på vår globala värld, är ett ansvar som även lokalpolitiker i Bollnäs borde bry sig om. Det som släpps ut i luften i Kina hamnar för eller senare i Bollnäs.

Det handlar inte om utrikespolitik utan om vår egen lokala framtid.

Om själva avtalet verkar inte Ingrid Hammarberg och Folkpartiet bry sig. Det var viktigare att beskylla mig för maktmissbruk, på felaktiga grunder.

Olle Nilsson Sträng

Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons