Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma rätt till plats som du har

Med bestörtning läser jag vad signaturen Observer skriver den första augusti, skriver Maria Hansson Nielsen apropå inlägget om att hbtq-rörelsen tar för mycket plats.

Annons

Först vill jag berätta, att jag inte har problem med din anonymitet, men beror den på rädsla för repressalier, hoppas jag att din rädsla är obefogad.

Det som gör mig bestört, är att du anser att vi hbtq-personer ockuperar gator och städer, allt från en dag till en vecka. Vadå ockuperar? Har vi inte samma rätt att finnas på gator och torg, som du har?

Jag skulle vara lycklig, om vi kommit så långt, att Pride inte behövdes, men så länge det finns personer, som exempelvis skriver insändare av den dignitet, som Observer skriver, så länge behövs Pride. Så länge det finna personer, som tvingas låsa in sig i garderoben, så länge hbt-personer utsätts för diskriminering, hot, hat, kränkningar och tyvärr även våld, så länge behövs Pride.

Vad gör det för dig, att vi träffas under Pride, och då passar på att visa för alla, hur stolta vi är för den vi är, vad vi är och hur vi är? Varför skulle inte media få rapportera om detta? Varje dag året runt ser vi hur heterosexuella har rättigheten att visa sin kärlek till varandra, utan att någon påpekar att det är fel. Är det då konstigt att vi vill ha samma rätt?

Jag skriver inte anonymt, för jag vågar stå för mina åsikter, trots dagligen kränkningar och hot.

Maria Hansson Nielsen

transaktivist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons