Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlas kring skolorna i Ovanåker

I Ljusnan (
23 mars
) kan man läsa att ett stort antal elever i Ovanåker inte är behöriga att börja på gymnasiet. Jag hoppas nu att alla samverkar för att lösa de utmaningar skolorna har framöver, skriver ”Farmor Anna”.

Annons

För elevernas bästa hoppas jag att lärare och stödjande funktioner prioriteras. Det har beslutats om en ny låg- och mellanstadieskola på Celsiusområdet, bygg den skolan nu och lägg ned alla funderingar på storslagna planer på spektakulära byggnader. Ska vi ha en bra utbildning för alla våra elever måste alla samverka. Sluta käbbla om att bygga monument för framtiden. För personalen i skolan kan vi inte lägga enorma resurser på en lokal och strunta i de andra skolorna, jag känner ingen som vill gå ned i lön eller resa långt bara för att få en frän lokal, för den blir också gammal snart.

När man hela tiden läser om att det prioriteras höjda ordförandearvoden, fler skolnämnder, oordning i politiska ledningen med mera så inser man att det finns stora pengar att spara på annat än eleverna, bara fokus flyttas. Den stora tysta majoriteten är klart positiv till att bygga som det nu är beslutat, sluta lägga pengar på käbbel, använd pengarna i skolan i stället!

Farmor Anna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons