Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete gör Sverige starkt

Sverige behöver en samlingsregering! Det ska vara samarbete och inte motarbete!

Annons

I ett reportage om före detta statsminister Ingvar Carlsson (SvD 2012-04-28) säger han ”Vi tvingades banta våra egna reformer med blödande hjärta. Sedan kom Moderaterna och gjorde det med glädje”.

Sverige är ett för litet land för att vi ska ha råd med regeringspartier och oppositionspartier.

Med samlingsregering så tvingas alla partier att besluta för landets bästa. Man kan inte se någon större skillnad mellan partierna och det verkar som om man bara passar på varandra.

Riksdagsledamöterna ska ägna mer tid till sin hembyggd så att de är väl förankrade i de frågor som sedan ska tas upp i riksdagen.

Angelägna frågor är:

• Sänk hastigheten på järnvägen och anpassa tidtabellen efter det eller rusta upp alla spår. Den är så gammal att detta krävs. Stambanan och östsidan ska prioriteras. Transportera mer på järnvägen.

• Minska bilåkandet. Långtradare sliter mer på miljön. Tung trafik är inte bra. Det förorsakar fler olyckor.

• Skolan ska ha fritidsledare så att barnen känner sig trygga. Fritidsledare har dessutom utbildning för jobbet.

• När barnen går i andra klass ska de få veta vad som krävs av dem, hur de ska uppföra sig i skolan mot varandra. När skolgången är slut, ska de som skött sig, få en summa pengar som ett startkapital inför livet.

• Pappkartonger med vin är en stor fara för alla! Det är för lättillgängligt att ta av. Det märks inte om barnen ”tappar upp”. Det gömmer sig många tragedier bakom lådvinet. Reklamen är vilseledande. Hur kan det få förekomma?

• Inför lämplighetsprövning för dem som ska arbeta inom åldringsvården. Därefter behövs utbildning. Vårdgaranti ska vara en garanti att dem som arbetar med äldre. De vet hur man tar hand om äldre med alzheimer och demens.

• Bra att kunna få mer information om alzheimer och demens till anhöriga.

• Vart är vi på väg när småpojkar skrämmer och rånar varandra? Var är föräldrarna? Jag tycker att en förälder ska vara hemma med barnen!

Synpunkter från en som varit med i 93 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons