Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbeta för positivt mottagande

Onsdagen (25/4) läste jag att sverigedemokraten Bo Lindkvists har överklagat Migrationsverkets beslut att placera 178 flyktingar på Svanbacken i Delsbo med anledning av att byborna skulle påverkas på ett påtagligt sätt i negativ bemärkelse.

Annons

Jag är själv boende i Johannesberg vilket är den by som ligger närmast Svanbacken och oavsett vilken ny situation vi kommer att befinna oss i efter ett flyktingmottagande så tror jag inte den kommer att överträffa i någon bemärkelse det som dessa flyktingar har upplevt i sina hemländer.

I Sverige skyddas de mänskliga rättigheterna i grundlagarna, de reglerna gäller för varje människa och min önskan är att dessa människor som kommer till oss ska kunna få en möjlighet att leva i frihet, fred och demokrati, detta är deras rättighet.

Oavsett vilka farhågor man har inför denna nya situation så är beslutet taget och den dag de kommer hit så är min största förhoppning att vi i Johannesberg, Dellenbygden och Hudiksvalls kommun tillsammans med de asylsökande samarbetar och kommunicerar för att i största möjliga mån skapa en positiv miljö och samlevnad.

Om vi i Dellenbygden delar med oss av vårt överflöd när det gäller natur, upplevelser, gemenskap och omtanke skulle jag känna mig stolt över min hembygd.

Marianne Palmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons