Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbeta för framtiden

Vad är orsaken till att Söderhamn har så svårt att behålla befintliga företag?

Annons

Om jag är rätt informerad kommer Sundfrakt AB i Sundsvall, köpa upp Söderhamns LBC AB, vilket har varit ett Söderhamns företag sedan 1940 talet.

Jag har hoppats på att trenden ska vända till Söderhamns fördel men det ser tyvärr ut att dröja.

Nu måste vi politiker sätta oss ner med företagarna och deras organisationer, för att tillsammans göra vår kommun attraktiv för utveckling och nyetablering av företag.

Ett alternativ kan vara att ge företagen möjligheter att driva vissa verksamheter, som kommunen är utförare av i dag.

Vi har pratat om vattennära attraktiv nybyggnad sedan slutet av 1990-talet då undertecknad motionerade om det men det ser inte ut att bli verklighet, oavsett om det är på Stenåker eller mellan Stugsund och Sandarne. Är det inte myndigheterna, som sätter käppar i hjulen så saknas det detaljplaner.

Vi skulle behöva personer med den kreativitet och nyskapande som B.G. Eriksson och Paul Brändström stod för under 1970- och 80-talen, det hände saker hela tiden. Fyra av de företag, som de räddade eller byggde upp har fortfarande stor betydelse i Söderhamns näringsliv. Söderhamns Hamn och Stuveriaktiebolag, Rundvirke, Bergvik Flooring och Söderhamn Innovation.

Söderhamn har flera duktiga företagare i dag också bland annat Olov Johansson, Vodell Företagen, Stig-Olov Elmelind, Lennart Hammarstrand, Ulf Hägg. Vårt gemensamma mål måste vara att vi ska hjälpas åt, så att de och övriga företag med Söderhamn som adress blir kvar och utvecklas i vår kommun, så att de inte går samma öde tillmötes som Söderhamns LBC.

Olle Persson

Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons