Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbeta för ett snyggare Arbrå

För några dagar sedan var det en anonym insändare som rubricerades Titta på förfallet Arbrå, politiker.

Annons

Inledningsvis vill jag framföra att för mig är Arbrå lika viktig som någon annan del av kommunen. Det är lika viktigt med åtgärder i Arbrå som gör samhället attraktivt, likväl som på någon annan plats i kommunen. Jag har i mitt uppdrag av olika anledningar varit i Arbrå, några av tillfällena enbart för att titta närmare på utseendet av lokalsamhället.

Arbrå samhälle är en trevlig plats men jag kan bara instämma i vissa delar av vad skribenten i insändaren pekar på, att många delar är långt ifrån något man visar upp med stolthet för besökare. Då syftar jag främst på de förfallna fastigheterna som är väl synlig i centrala samhället. Jag är mycket för att det ska vara en vårdad och välskött miljö. Ett första intryck kan ibland vara avgörande. Att bo och leva där det är välskött, gör att trivselfaktorn och känslan av att vårda det vi har förstärks och att vara mer stolt. Då vill man gärna visa upp bygden för besökare och ge möjligheten för fler att till och med vill bosätta sig i kommunen.

Senaste året har det skett många positiva händelser i norra kommundelen, bland annat entreprenörer som bidrar till verksamhet och arbetstillfällen. Efter politiska beslut har det byggts en fin lekplats på ett fint område, sporthallen har efter många års eftersatt underhåll restaurerats, Arbrå station nybyggd, inventering av alla gator och vägar för bedömning av vilka som är i behov av åtgärder. Det här är några men viktiga åtgärder för att samhället ska bli bättre för alla som bor och besöker orten.

Jag vet att många på orten är engagerade och vill bidra till förbättringar, det känns mycket hoppfullt. Kommunen ska självklart ta sin del av ansvaret men kan inte göra allt, tar alla sin del av ansvaret så kan vi tillsammans uträtta mycket.

Vi förtroendevalda verkar för hela kommunen, det är vår uppgift som förtroendevald.

Marie Centerwall (S), kommunalråd Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons