Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg inte nej till investering

Replik till bakåtsträvande Evan Berjlund som motsätter sig upprustning av riksväg 84 för 600 miljoner kronor (2/11).

Annons

Varifrån kommer alla kverulanter som omedelbart dyker upp i lokaltidningarnas insändarspalter så fort som myndigheter ens andas om en statlig återinvestering i Norrlandslänen?

Utöver en trafiksäkrare 84 så tillförs regionen hundratals arbetstillfällen under ett par års tid vilket Gävleborgs län så väl behöver, med landets högsta arbetslöshet.

Alltid samma visa så fort det minsta krav på återinvestering av statliga skattepengar antyds eller anslås till Norrlandslänen och landsbygdenså är det en uppsjö av "bror duktig"-pseudonymer som med konstlade svepskäl argumenterar för att inte investera, skapa arbetstillfällen och framtidstro.

Ända sedan Gunnar Strängs tid har de statliga återinvesteringarna gällande landets infrastruktur fördelats i proportion Stockholm/Norrland90/10. Samma lika gäller dags dato. Stockholm har tilldelats 100 miljarder för tioårsperioden fram till 2021. Gävleborg tilldelades inte ens en miljard (837 miljoner) för samma tidsperiod.

I Norrland bor 1,2 miljoner invånare och vi bidrar till statskassan med mer än rikets genomsnitt både när det gäller per anställd och per capita.

Norrland och skogslänen har förlorat hundratusentals årsarbetstillfällen, med avfolkning som följd, på grund av den koloniala synen på landsändans naturtillgångar som tillfaller i första hand staten till ingen nytta för Norrland. Varför förråder du din egen bygd Evan Berjlund med självdestruktiva insändare, eller är du bara en pseudonym i avfolkningsprogrammets tjänst?

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons