Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så var det med hyreskontraktet

Svar till Ann-Chatrin (17/2). Djurskyddet Bill & Bull skrev hyreskontrakt med Söderhamns kommun 18 mars 2011.

Annons

Vi fick använda huset hyresfritt fram till 1 juni. Vi var vid förhandlingen överens om att detta var skäligt, eftersom huset behövde ställas i ordning. Föreningen målade och snyggade till, samt fick en medlemsägd spis installerad.

Kommunen satte in blandare och dusch i badrummet, lagade en ventil med flera mindre åtgärder. Kontakterna mellan föreningen och den driftsansvarige på området hos kommunen har fungerat bra.

Huset består enligt kontraktet av 170 kvadratmeter. Föreningen betalar 4 516 kronor per månad i hyra. Då ingår uppvärmning, VA, hushållsel, sophämtning, försäkring och kommunal tillsyn med ett par timmar. Vid hyresförhandlingen diskuterades varje enskild kostnad för drift av huset, och hyran sattes till ett självkostnadspris. Hyran har betalats punktligt.

Söderhamns invånare har inte bekostat Bill & Bulls hyra med en enda krona av skattemedel. Föreningen har betalat driftskostnaden för huset. Kommunen har sluppit betala för uppvärmning av ett tomt hus under tiden. Vi har själva klippt gräs och skottat snö.

Om föreningen lämnar huset från och med 1 april så har vi hyrt det i tio månader.

Vår förhoppning är att vi kan få längre tid på oss att ställa om och hitta nya lokaler, alternativt att vi ändå blir kvar permanent i huset. Huset är ändamålsenligt och har ett bra läge.

Föreningen har skrivit två medborgarmotioner samt en skrivelse till Kus-nämnden där vi har tagit upp den frågan, den senare skrivelsen i oktober 2011. Varje ledamot i fullmäktige och Kus-nämnden har fått en beskrivning av hur djurskyddet Bill & Bull utvecklats, och föreningens viljeinriktning.

Styrelsen för Djurskyddet Bill & Bull

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons