Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ser verkligheten ut, Söderlund

Staffan Söderlund får nog kolla sina egna fakta och Ljusnebadets innan han
skriver saker
om Ljusne, skriver Micke Krantz i debatten kring Ljusnebadet och bandyhall i Söderhamn.

Annons

Broberg hade säsongen 2015/2016 ett publiksnitt på 914 betalande, totalt 11 884 (källa: Brobergs hemsida). Flest var det på derbyt mot Bollnäs med drygt 2 200 varav (minst) hälften med all säkerhet var bollnäsare. Ljusnebadet har mellan 9 000 och 11 000 besökare under säsong beroende på väder, så de ligger inte långt efter. Noterbart är att jag inte räknar slutspel eller att solen skiner 70 dagar utan realistiskt.

Tittar vi på vad kommunen subventionerar (drift kontra bidrag) per besökare så får Broberg 294 kronor per besökare och Ljusnebadet cirka 44 kronor per besökare. Vid en eventuell hall torde siffran som Broberg erhåller landa på omkring 500 kronor per besökare (räknat på 40-procentig ökning av publik och ökade driftkostnader).

Jag har sagt det förut och säger det igen, jag unnar verkligen Broberg rätt förutsättningar för att bedriva elitverksamhet, men det får inte drabba andra föreningar i kommunen, vilket jag tror blir fallet i slutändan. Jag har frågat säkert tio personer, både tjänstemän och politiker, hur de har fått fram att driften av en bandyhall endast är 34 procent dyrare än en hockeyhall, när du får plats med nästan fyra hockeyplaner på en bandyplan! Det, Söderlund, är verkligheten!

Micke Krantz

undrande Ljusnebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons