Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-replik: "Vi är stolta men inte nöjda"

Replik på Magnus Ludvigsson och Tereza Vanova-Benke (15/10) från Sven-Erik Lindestam och Alexandra Gard:

Annons

Folkpartisterna Magnus Ludvigsson och Tereza Vanova-Benke skriver en insändare där de gläds över att Söderhamn klättrar på rankingen Bästa skolkommun. Vi delar den glädjen, även om en ranking inte säger allt om en skola på samma sätt som enskilda variabler lösryckta ur sin kontext kan leda fel.

Vi socialdemokrater är stolta men inte nöjda över vad som sker i Söderhamns och svensk skola. Vi har nu genomfört ett kommunalt kunskapslyft, följt upp det med ett förskolelyft och ett fritidslyft. Äntligen har vi nu också en regering som följer upp och för till statliga medel till det arbete som vi gör.

I vår utgångspunkt att införa ett förskolelyft och i ett bräde rekrytera närmare tjugo förskollärare så ingick att ta bort den begränsande 15-timmarsregeln. Det gjorde vi för att alla barn har rätt att utvecklas, för vi socialdemokrater gör inte skillnad på barn. Vi menar att alla barn ska ha rätt till full tid och detta oavsett storleken på föräldrarnas plånbok och om de har jobb eller söker jobb. Det förhindrar inte på något sätt att vi noga följer arbetsbelastningen hos vår kompetenta personal. 

Men återigen så är vi glada över att vi klättrar inte minst för våra barns och elevers skull!

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunstyrelsens ordförande

Alexandra Gard (S)

ordförande barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons