Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S personalpolitik ser helt annorlunda ut

Svar till Sixten Andersson, Sjövästa (
1/2
) från Örjan Fridner (S):

Annons

Andersson behandlar kommunens personalpolitik. Han anser att jag och Markus Evensson försöker svära oss fria från allt ansvar när de själva har en stor del i skulden till den dåligt förda personalpolitiken.

Det är med sorg jag konstaterar att Andersson har rätt i ett avseende, hans påstående om kommunens dåligt förda personalpolitik. Kritiken från oss socialdemokrater har framför allt två grunder:

1) Grunden för den skrivelse – diarieförd 15 december – som de tolv fackliga organisationerna lämnar in till kommunen. I skrivelsen tas förhållanden upp som de fackliga organisationerna är djupt missnöjda med.

2) Politiker från M – kommunstyrelsens ordförande – och C – omsorgsnämndens dåvarande ordförande – var de som i mitten av december 2014 gick ut och uttalade förtroende för en förvaltningschef. Samma politiker gick också ut, i en presskonferens ett halvår senare, där de uttalade att de inte hade förtroende för chefstjänstemannen ifråga. Båda dessa är exempel på allt annat än en lyckad personalpolitik.

Den politiska ledningen i Ljusdal togs efter valet 2014 aktivt av Vänsterpartiet (4 mandat) som tillsammans med de borgerliga och ett lokalt parti uppnådde den siffran 21 mandat för majoritet i kommunfullmäktige. Därmed kunde Socialdemokraterna med tolv mandat kastas ut i höstlöven.

Nu sitter vi där i snön men vi är ytterst osäkra på om den nuvarande kommunregeringen har majoritet i kommunfullmäktige. Vid måndagens val av kommunstyrelsens 1:e vice ordförande klarade V och de Borgerliga sig undan ett bordläggningsyrkande tack vare ordförandens utslagsröst efter 20–20.

Att Andersson ändå anser att vi i S har det politiska ansvaret kan vi därmed lämna. Dock kan jag lova honom en sak: Den socialdemokratiska personalpolitiken ser ut på ett helt annat sätt än den som drivs i Ljusdal i dag!

Örjan Fridner (S)

AK-ordförande

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons