Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och demokratin

Annons

Svar till Jenny Breslin med flera (26/11).

Visst är det så, att många vårdbolag skor sig på offentliga medel. Det är rent ut sagt för j-ligt. Ansvaret för vården vilar emellertid alltid på kommunerna, alla utövare står och ska stå under kommunens uppsikt. Det är kommunerna som beställt utförande men tydligen missat sitt eget ansvar. Jag nämner bara Piteå i egen regi och ändå händer det som inte kan eller ska hända.

Det som emellertid är anmärkningsvärt är att de fem som undertecknat insändaren också är de som förnekar de demokratiska spelreglerna. Varför fick inte folkviljan genomslag vid tillsättandet av kommunalrådsposten? Det är en fråga långt mycket större än att några vårdbolag skor sig på dålig upphandling och uppföljning. Det fundamentala i vårt valsystem är att invånarna ska kunna lita på åtminstone de partier som vill göra gällande att de värnar om demokratin. Det lokala socialdemokratiska partiet har med all tydlighet visat att demokrati inte ska gälla i Ljusdals kommun.

En av undertecknarna har i tidigare insändare talat om heder och jag efterlyser var den finns i det lokala Socialdemokratiska partiet.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons