Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S driver en dålig strategi

Söderhamns majoritet har gått ner i försvarsställning, inget anfall finns längre. När fotbollslag har den strategin slutar det nio av tio gånger med förlust.

Annons

Söderhamnarna är värda ett bättre öde. Föregående majoritet med Centerpartiet och Socialdemokraterna kunde faktiskt bifalla motioner från oppositionen, som till exempel etablering av biogasproduktion. I och med beslut om utsortering av animaliskt- och vegetabiliskt avfall vid senaste kommunfullmäktige är alla nödvändiga beslut tagna, som ett brev på posten får vi ett högvärdigt luktfritt gödselmedel av rötresten.

Förmodligen berodde dessa kloka beslut under föregående mandatperiod på Centerns medverkan i dåvarande majoritet och en större påverkansmöjlighet från oss andra i alliansen.

Med nuvarande majoritet är det nej och åter nej till alla förslag om alternativa driftsformer i nuvarande kommunala verksamheter, vilket flera avslag på förslag bevisar, oavsett det berör Norrtullskolan, Forsgården, Hedbacka, Sunnanåker, privata, kooperativa med flera. Bifallna motioner i nämnder, som den om fria bussresor för funktionshindrade kommer inte ens upp på kommunstyrelsens agenda.

Sedan försöker man sno till besluten, för att rädda sin heder genom ytterligare utredningar. Hur lång tid behövs det för en utredning? Vår motion om funktionsentreprenad på Hedbacka lades 2009, ändå blir svaret att man ska utreda den vidare. Vad har man gjort i tre år? Om det privata näringslivet skulle ta den tiden på sig, skulle det bli dåligt med skatteintäkter till välfärdens kärna.

Det finns goda förutsättningar för Söderhamn i framtiden. Rekordmånga unga bildar UF-företag, Memira-grundaren Jörgen Ringman satsar 500 000 kronor, familjen Brändström delar ut stipendier i flera omgångar per år till kreativa ungdomar, Sparbankstiftelsen satsar på ungdomar, Facebookgruppen Nu styr vi upp Söderhamn med flera.

Söderhamnare, snart är det val igen. Vi inom alliansen vill verkligen ligga i framkant och sporra våra unga att bli företagare. Vad mer kan vi politiker göra? Vilka förändringar vill ni se? Vad kan vi tillsammans göra för att hitta nya gemensamma lösningar för att rädda välfärdens kärna till morgondagens unga och äldre?

Olle Persson, kristdemokrat, Annika Persson, Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons