Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rut för jämställdhet

Tvärtemot vad Åsa Lindestam (S) skriver (8/3) har kvinnors livsvillkor förbättrats under alliansens tid.

Annons

Att inkomsten från eget arbete ökat under perioden 2006–2010 beror till stor del på jobbskatteavdraget. Men det handlar även om stora satsningar på kvinnors företagande och kraftigt utökade jämställdhetsanslag.

Genom rut-avdraget har tusentals nya jobb skapats och många nya företag startat. Majoriteten av dem som arbetar i denna sektor och som driver dessa företag är kvinnor! Rut är en lyckad jämställdhetsreform! Genom att öppna upp för fler arbetsgivare inom välfärdsbranscher skapar vi större inflytande över sin arbetssituation för kvinnor. Undersökningar visar även att kommuner som infört Lagen om ett valfrihetssystem kunde uppvisa en ökning av företagsamma kvinnor inom vård och omsorg. Jämfört med en nolltillväxt i kommuner som inte infört LOV.

Man som kvinna, för Moderaterna är alla människors lika värde grundläggande. Men för att kvinnors insatser på arbetsmarknaden ska skattas lika högt som männens krävs insatser som underlättar företagande och ökad tillväxt i samhället. Politiken skapar inga jobb, det är inte dess uppgift, vi skapar förutsättningar för en stark och jämställd arbetsmarknad. För mig är jämställdhet i grunden en frihetsfråga och tack vare vår politik kan vi stärka kvinnors position på arbetsmarknaden och samhället i stort.

Margareta B Kjellin (M), riksdagsledamot Gävleborgs län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons