Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte vår förening!

Med anledning av det som nu bland annat socialnämnden beslutat; att stänga igen portarna på Hamregården (på Vintervägen) i Bollnäs gör mig upprörd!

Annons

Jag som medlem i föreningen RSMH och även före detta psykpatient tycker som så att man inte ska stänga igen vår verksamhet och slå ihop oss med Aktivitetshuset som man nu tycker.

Men ursäkta! Vet ni ens om att det är två skilda saker, vet ni om att det är olika människor som besöker dessa två ställen. Att det skulle finnas för mycket ställen för människor med psykisk ohälsa tror jag inte på. Snarare finns det för lite för oss utsatta.

Jag måste erkänna en sak; tack vare RSMH så har jag som människa hittat tillbaka till livet, vågat ta klivet ut i verkligheten och lämnat det sjuka bakom mig. Men visst det finns hinder kvar som jag måste bemästra, att vara psykisk sjuk är ingen barnlek det är snarare något jättejobbigt för varje människa! Många tystar ner det för att de är rädda för att visa sig svaga, en del åker in och ut på psykiatrin hela tiden och får tunga mediciner för att överleva.

Där kommer RSMH in i bilden;

RSMH vill hjälp människor som lever med psykisk ohälsa!

RSMH vill hjälpa människor till att få ett så normalt liv som möjligt och att våga göra saker!

RSMH kan om så önskas hjälpa till med att kontakta myndigheter och sjukhus!

RSMH är en förening som jobbar för dessa människor som lever i ensamhet!

På RSMH får man vara människa, där finns inga krav, där kan man bara komma och vara. Man kan slå sig ner i soffan för en trevlig pratstund både med personal och brukare, där får man hjälpa till vid matlagning som görs nästan varje dag, man får komma och gå som man vill.

För många av oss medlemmar och brukare som går till RSMH så är det vår trygga punkt i livet, vi har en gemenskap tillsammans, vi är som en enda stor familj. Ingen är utanför!

RSMH är en förening (Riksförbundet för social och mental hälsa). Att slå ihop oss med Aktivitetshuset skulle vara en katastrof, vi skulle förlora hela vår verksamhet, RSMH skulle försvinna och därmed skulle Bollnäs stå utan en sådan bra förening som RSMH faktiskt är. Vill verkligen dessa politiker förstöra den trygga grunden för oss medlemmar och brukare. Har politikerna ens träffas oss som dagligen besöker RSMH, har politikerna ens tänkt igenom det här?

Jag blir så upprörd men samtidigt väldigt ledsen, när jag tänker på det här!

Men det värsta av allt; är att detta beslut får både personal och medlemmar att få ont i magen och må dåligt! Var det detta ni önskade er när ni tog detta beslut?

Jag önskar och hoppas att socialnämnden och de andra som sitter och beslutar att tänka igenom det här en gång till; vill ni verkligen förstöra hela vår grund, vår trygga plats som vi har byggt upp?

Rör inte vår förening RSMH, rädda vår förening och det nu!

Linda, 29 år , brukare vid RSMH Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons