Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksväg 83 – skammens väg

Kan någon med rätt info berätta om och när det blir en upprustning av den bedrövligt dåliga riksväg 83? undrar Sten Jonsson, Arbrå.

Annons

Ok, det är nylagd asfalt mellan Arbrå och Vallsta, men sträckan Bollnäs–Arbrå och Vallsta–Ljusdal är makalöst dålig. Det är som att åka i en berg-och-dalbana, riktigt dålig asfaltbeläggning. Jag vill påstå att den är en fara för trafiksäkerheten, speciellt när det regnar och senare när halkan kommer.

När, och om, det byggs en bättre väg, bygg då en väg för framtiden, tänk 30–40 år framåt, det vill säga minst en 2-1-väg med 90–100 km/h som tillåten hastighet och inte nåt halvdant som måste lappas ihop efter några år.

Jag tänker på den tunga trafiken vi har och måste ha. Jag tänker på oss ortsbor som dagligen måste åka på denna erbarmligt dåliga väg. Jag tänker på all turist/fjälltrafik som nu flyr denna väg till förmån för E4 och riksväg 84. Bensinmackarna och andra näringsställen gnuggar händerna efter dessa sträckor. Mackarna i Ljusdal har exempelvis fått bygga ut toaletterna efter den nya anstormningen av nya kunder/turister. Jag vill tro att detta också skulle vara ett positivt problem för våra näringsställen efter riksväg 83.

Ni som bestämmer, tänk långsiktigt, investera för framtiden!

Hoppas på svar från initierad källa om hur tankarna går.

Sten Jonsson

Arbrå

Trafikverket har erbjudits kommentera insändaren, men inget svar har kommit in.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons