Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikspolitiker – se verkligheten

Än en gång får man se vad verklighetsfrämmande politiker är, tyvärr! Det är inte lätt att komma ut på arbetsmarknaden när man är i 60-årsåldern, säger Sven Bergström.

Annons

Nu är det ju så att de som blir utan arbete, gäller även sjuka, ska omskola sig. Det har ju riksdagen och även ditt parti bestämt, Sven. Men passa dig för att omskola dig till ett typiskt kvinnoyrke som till exempel hemtjänst eller sjukvården. Du kommer att få en chock när du får avlöning för ett så slitsamt jobb, nej inget för dig!

Finns det inget arbete eller chans till omskolning får du väl flytta, det svaret får många. Att du har hus och familj spelar ingen roll. Du vill ha en ersättning som ger trygghet, det vill nog alla. Hur många får det när de blir utan jobb och när tiden för stämpling tagit slut, vem ger dem trygghet?

Vi ska ju arbeta längre än 65 år, helst. Så du har gott om tid att gå och söka jobb eller omskola dig. Att ungdomar i stället behöver arbetet som äldre har, tycks inte riksdagsmännen inse!

Det är ju konstigt att högkostnadsskyddet för läkarbesök och medicin ska höjas. De sjuka behöver nog sina pengar eller är det de som ska sponsra våra riksdagsmäns höga löner! Jag bara undrar.

Men som sagt, politiker är verklighetsfrämmande för hur det är i samhället, tyvärr! Hur länge ska vi acceptera detta?

Ulla Skalberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons