Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektera ungas åsikter

Vi behöver sträva mot ett renare, justare politiskt klimat, i denna kommun och i hela Sverige. Där alla, ung som gammal respekterar varandras åsikter.

Annons

Vi i SSU Hudiksvall stod på stan den 9/6 och delade ut glass under parollen "Alla har rätt till glass, oavsett klass". Drygt 100 gratisglassar fick vara en metafor för de saker vi tycker att alla ska ha tillgång till, oberoende ens personliga ekonomi. Vi tyckte att det var en rolig sak att hitta på, men det tyckte tydligen inte alla.

Sven Bergström (C) uttryckte en omotiverad ovilja mot detta genom att gå fram till en av våra nyare medlemmar som stod ensam och fråga ut henne. Han frågade varför hon delade ut glass, då detta var löjligt och varför hon var med i SSU, då detta var meningslöst och dumt. Det hon borde ha gjort var tydligen att gå med i Centerns ungdomsförbund, vi vet dock inte riktigt var de finns i Hudiksvall.

Hur som helst var denna konversation obehaglig för SSU:aren och det var ett otrevligt sätt att trampa på och undervärdera en ungdoms politiska engagemang. Det var också ett väldigt dåligt föredöme av en politisk veteran gentemot en yngre förmåga, för att inte nämna en dålig värvningsteknik.

Du, Sven Bergström, gick väl inte med i Centern för att någon där sa att ditt tidigare ställningstagande var löjligt? Nej, antagligen var det din egen övertygelse som avgjorde det. Du är väl van att den övertygelsen tas på allvar, för folk litar på att den grundar sig på ett omdöme och ett självständigt tänkande. Du och andra måste inse och respektera att ungdomar har ett eget omdöme och ett eget tänkande, och kan välja väg själv. Ingen annan inställning kommer att locka några nykomlingar in i politikens värld.

Styrelsen för SSU Hudiksvall

Sven Bergström svarar: Jag delar SSU:s åsikt att det vore välkommet med ett renare, justare politiskt klimat. SSU hade kunnat bidra till detta genom att ta direkt och personlig kontakt med mig för att reda ut det som ni påstår hänt den 9/6 på stan, i stället för ett påhopp med påståenden som jag inte alls känner igen.

Men om en ny medlem hos er uppfattade att jag uttryckte mig på ett olämpligt sätt vid vårt möte så ber jag naturligtvis om ursäkt. Jag bejakar verkligen ungdomars engagemang i demokratiskt föreningsliv och ungdomsförbund oavsett vilket parti det råkar vara.

Sven Bergström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons