Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: De är viktiga frågor och ligger mig varmt om hjärtat

Sänkta sjuktal, möjlighet att rekrytera personal, miljö- och klimatarbetet. Och CMR-deklarationen vill jag veta mer om! Vi i majoriteten ser frågorna som väldigt prioriterade, skriver Ola Wigg i ett svar på Petra Modées insändare.

Annons
Ola Wigg (S), kommunstyrelsens ordförande i Nordanstig.

Att personalen ska må bra och trivas är självklart en prioriterad fråga, liksom att sjuktalen måste sänkas. Det ser jag som otroligt viktigt både för personalens välbefinnande och för möjligheten att rekrytera personal.

Läs också insändaren från Petra Modée: Hur tänker du, Ola Wigg? undrar Vänsterpartiet

De senaste åren har vår sjukfrånvaro totalt sett legat stilla. Den korta frånvaron har ökat något och den långa minskat. Vi i majoriteten ser frågan som väldigt viktig och vi kommer löpande att se över den och fortsätta att arbeta för en bättre arbetsmiljö och personalhälsa.

CEMR-deklarationen har jag personligen inte hört talas om tidigare. Det är som du poängterar, något som togs fram för 12 år sedan. Det verkar intressant, så det är något som jag tycker är värt att plocka fram och se över.

Miljö- och klimatarbetet ser jag som en extremt viktig fråga. Den ligger mig varmt om hjärtat. Dessutom finns det höga krav från instanser som region, riksdag, EU och FN. De kraven vet vi kommer skärpas ytterligare.

Ytterst så är det kommunfullmäktige som ansvarar för kommunens miljöarbete, sedan är det kommunstyrelsen och utskott som bereder frågorna.

Ola Wigg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons