Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklam ska vara gratis

I tidningen Ljusnan den 12 september räknar jag till fyra helsidor reklam. Utöver dessa finns reklam på ytterligare tre sidor som rymmer reklam på övervägande del. På sidorna 3, 7, 10 och 23 finns reklam på halva utrymmet. Jag har inte räknat med utrymmet för radannonserna.

Annons

Jag prenumererar på tidningen och det är minsann inte billigt. Då förväntar jag mig att finna redaktionellt material i större utsträckning än nu. Hel- och halvsidesreklam tycker jag hör hemma i reklamtidningar som man får gratis. Det är dålig stil att inte kunna prestera redaktionellt material i större utsträckning än vad som finns i dagens tidning. Lägg på ett kol och bättra er.

Andy Pallin, Bollnäs

Chefredaktören svarar: Andy Pallin, jag blir förstås glad över att du uppskattar redaktionens arbete och vill ha mer av det. Men tidningarnas ekonomi baseras på både prenumerationer och annonsförsäljning. Man kan säga att annonser och redaktionellt material lever i skön förening, utan att påverka varandras integritet. De allra flesta läsare uppskattar kombinationen.

Fördelningen mellan annonser och artiklar varierar över året. I början av hösten, när handeln har gott om erbjudanden och kampanjer, ökar annonsdelen något, precis som du uppmärksammat. Under andra perioder tar redaktionens material mera plats.

Gunilla Kindstrand, chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons