Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionens organisation klarar inte vården

Sätt en ansvarig person (läkare) på varje vårdenhet och gör en horisontell organisation så att all kommunikation som tidigare kan flyta mellan de olika avdelningarna, skriver Uno Tidén apropå Region Gävleborg-debatten.

Annons

Till Styrelsen i Landstinget, Regionen, Koncernen, Storregionen eller vad det nu heter: Vi röstade vid valet på ett poliskt sammansatt landsting som vi trodde skulle ta hand om ansvaret för hälsovården i vårt län.

Vad vi nu har fått är en koncern med regiondirektör Svante Lönnbark i spetsen som styr sin stuprörsorganisation enväldigt med hjälp av ett antal divisionschefer rakt igenom tidigare väl fungerande administrationer! Resultatet kan vi se på många områden inom vården. Varje dag kan vi i pressen läsa om de besvär som uppstått samt om den misstämning som finns hos personalen, vilket gör att det blir allt svårare att värva personal. Orsaken till det hela är alltså ett felaktigt system.

Sätt en ansvarig person (läkare) på varje vårdenhet och gör en horisontell organisation så att all kommunikation som tidigare kan flyta mellan de olika avdelningarna.

Den onödiga organisation som Lönnbark byggt upp behöver vi inte för att klara vården. Det skulle spara flera hundra miljoner kronor per år om den kommer bort och jag är säker på att efter ett tag skulle vi ha en bättre sjukvård till lägre kostnader.

Det största problemet för oss väljare är var och vem vi kan vända oss till och som är beredd att ta strid mot dem som sitter i knäet på Lönnbark och inte vågar säga ifrån.

Jarl Karlén från glada Hudik: Stå på dig! Vi behöver flera som säger sin mening!

Uno Tidén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons