Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionen har lagt bara en liten del på resor

Jag tänker inte ägna mig åt att värdera Regionens resor till San Francisco. Men jag vill ändå ge en känsla av de dimensioner det handlar om, skriver insändaren.

Annons

Enligt redovisningen i tidningen har regionen lagt 5,7 miljoner kronor under två år. Regionens hälso- och sjukvårdsnämnd har under samma period haft en budget på drygt tio miljarder kronor. Det innebär att Regionen har lagt ungefär en halv promille av sjuvårdsbudgeten på resorna. För att få en hyfsad uppfattning om vad det innebär jämför jag med en familj som sammanlagt tjänar 300 000 kronor efter skatt, det vill säga 600 000 på två år.

En halv promille av detta är cirka är cirka 340 kronor. San Francisco-resorna motsvarar alltså en utgift på ungefär 170 kronor per år för den familjen.

Ska ta en annan jämförelse till, mer verksamhetsnära. Låt oss tänka oss att alla anställda fick förmånen till en utbildning utöver det de redan får. Det finns cirka 6 500 anställda enligt hemsidan. Om vi fördelar 5, 7 miljoner kronor på dem blir det närmare 900 kronor per anställd eller 450 på varje år. Det kanske motsvarar någon timme på en billig kurs.

Bedöm själv rimligheten i dessa siffror så slipper jag.

Matemalas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons