Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringsinsats för Hiab?

Läget på arbetsmarknaden är mycket bekymmersamt och under hösten har varslen duggat tätt i hela landet. På Cargotec Hiab i Hudiksvall har 150 personer varslats. Vi är oroade över utvecklingen och känner mycket starkt med alla drabbade familjer. Det är inte roligt att behöva fira jul med en klump i magen – kommer jag att få behålla mitt jobb?

Annons

Arbetslösheten närmar sig nästan åtta procent och det är högre än i många jämförbara länder. Ungdomsarbetslösheten är högre än EU-genomsnittet och långtidsarbetslösheten har nästan tredubblats under de senaste åren. Regeringen har en politik för goda tider, men verkligheten är en annan. Nu måste rätt insatser till.

Vi socialdemokrater vill driva en aktiv näringspolitik, med investeringar i innovationer, forskning och utveckling, som möjliggör att nya jobb kan växa fram.

Vår politik bygger på att människor ska få möjlighet till utbildning som leder vidare. Ungdomar som saknar gymnasieutbildning ska få den plattformen och arbetslösa ska få utbildning mot bristyrken. Det som är paradoxalt är att vi har arbetslöshet samtidigt som företag vill rekrytera, men hittar inte rätt kompetens. Vi vill självklart utbilda människor för dessa yrken. Vi vill också ha en väl fungerade omställningsförsäkring för dem som förlorar jobben. Detta är några av de åtgärder som vi socialdemokrater driver och arbetar för.

Vi undrar vilka åtgärder regeringen tänker vidta i Hudiksvall med anledning av varslet som drabbar de anställda på Cargotec Hiab?

Raimo Pärssinen (S)

Åsa Lindestam (S)

Per Svedberg (S)

Elin Lundgren (S)

riksdagsledamöter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons