Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen skapar nya jobb i länet

I början av november tog alliansregeringen beslutet att inrätta ett servicecenter med uppgift att samordna samtliga myndigheters administrativa verksamheter.

Annons

Vi är mycket glada för att Gävle är en av två städer där den nya myndigheten kommer att placeras. En bidragande orsak till regeringens beslut har varit att Gävle samlar en kompetens med mycket hög kvalité och vår närhet till Arlanda och Mälardalen.

Målet med satsningen är att öka effektiviteten och minska kostnaderna för den statliga förvaltningen. Detta kommer samtidigt att öppna upp en ny marknad för servicetjänster. Vi kommer att få se företag och arbetstillfällen växa till. På kort sikt beräknas mellan 100 och 150 jobb skapas i länet med anledning av den nya myndigheten.

Myndigheten kommer att kallas Statens servicecenter och ska erbjuda tjänster såsom löneadministration, rese- och utläggsadministration, fakturering och redovisning. Genom att samordna arbetet kan landets myndigheter spara upp till 295 miljoner kronor varje år.

Finansieringen sker med hjälp av intäkterna från myndigheterna. Det är redan klart att Skatteverket, Kronofogdemyndigheten, Lantmäteriet, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten blir de första kunderna när servicecentret öppnar den 1 juni 2012.

Skapandet av servicecentret ger värdefulla arbetstillfällen till vårt län. Detta tillsammans med bland annat lägre arbetsgivaravgifter för unga, sänkt restaurangmoms, rut- och rot-avdrag ger oss goda förutsättningar att bekämpa utanförskapet. Men vi är inte nöjda förrän Gävleborg har lägst arbetslöshet istället för högst. För att nå det målet krävs det ett mer målinriktat arbete av kommunerna i länet. Genom ett bättre lokalt företagsklimat får vi fler små- och medelstora företag som växer och utvecklas i Gävleborg.

Alliansregeringen fortsätter att ta ansvar för hela Sverige och mot det står en splittrad opposition utan egna idéer för framtiden.

Tomas Tobé (M)

Margareta B Kjellin (M)

Lars Beckman (M)

Hans Backman (FP)

Anders W Jonsson (C)

riksdagsledamöter

Lennart Sjögren (KD)

ledamot regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons