Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådslå om de bästa alternativen

Svar till Sven-Åke Thoresen (15 och 16 juli).

Om vi hade sett Hälsinglands skogar innan de började exploateras, skulle vi förfäras av hur det av mångfalden och skönheten nu bara återstår uthuggna och söndertrasade rester mellan brutalt byggda skogsbilvägar.

Annons

Vi har verkligen offrat omistliga naturvärden för välfärden. De vindkraftstorn vi nu exploaterar våra skogar och duvblå berg med är tillfälliga, och marken lätt att återställa, i motsats till de ensartade produktionsytorna för virke och papper .

I en framtid kommer solenergin att bättre kunna utvinnas med anordningar på redan bebyggd mark. Vindkraften är ett offer vi kan göra för att undvika mycket värre exploateringar, såvida vi inte avstår bekvämlighet istället.

Hur kan du påstå att vi kommer att riva upp besluten ... och så vidare? Har du frågat alla i ditt parti och eventuellt allierade vad de vill göra år 2014? Du skriver Vi som har våra rötter i Hälsingland och Vi vill också ha vindkraft. Är inte socialdemokratiska partiet demokratiskt, och inte en diktatur under din regim? Att ersätta jag med vi är förbehållet kungar och envåldshärskare.

Thoresen, du skriver besjälat, men i ett högt och anklagande tonläge.

Men det är nog oklokt att i sin entusiasm förutsätta att de andra är elaka egoister, att föraktfullt kalla andras solidaritet filantropi.

Solidaritet är ju en socialistisk grundbult, gläds åt att fler tar till sig detta begrepp. Jag tror att också andra väljare tycker att kommunens politiker i samförstånd ska rådslå för att hitta de bästa alternativen, lyssna på varandra, samtala.

Tony Björklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons