Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda bina

Det finns flera insekter, fåglar och växter som minskar i antal, därför att det är tillåtet att bedriva ett jordbruk som minskar den biologiska mångfalden.

Annons

Bland annat användningen av bekämpningsmedel gör att många växter och djur har det svårt att överleva. Försvinner en art får det konsekvenser på det ekosystem som ger oss mat, rent vatten, träd och rika naturupplevelser.

Det är särskilt allvarligt att bina på många håll är på väg att försvinna. För ett bi har större uppgift än man kanske kan tro. Två tredjedelar av alla grödor som odlas i världen är idag pollinerade, och till största delen av bin. Det är ett jobb som värderas till flera hundra miljarder kronor. Bristen på bin har till exempel gjort att man i Kina måste pollinera träd och blommor för hand.

Naturskyddsföreningen försöker nu få politiker att skärpa miljöreglerna för den biologiska mångfalden. Vi kämpar för ett giftfritt jordbruk. Vi jobbar för att skydda livsmiljöerna för djur och växter genom att inventera skogar och sköta ängar.

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons