Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privatiseringen stjälper

Svar till Kurt Söderberg (19/1).

Vilken arbetsgivare är den största i Sverige? Jo, det är medborgarna. Via inbetald inkomstskatt försörjer vi hela samhällets styrande och deras medlöpare.

Annons

Möjligheten att visa arbetsgivaransvar ges medborgarna en gång vart fjärde år. Jag kan inte från min horisont se möjligheten att rösta på varken höger eller vänster utan att hamna i samma sits. Varken vänster eller höger motsvarar vad jag menar med att ta arbetsgivaransvar.

Innan privatiseringshysterin hade vi vård, skola, omsorg, och kollektivtrafik i samhällets regi, och det var dyrt sades det. Nu är uppdelat på olika företag, som ska ge (som det sägs) billigare, och bättre service. Jag kan för mitt liv inte förstå hur det ska gå till, då dessa företag ska drivas med vinst.

Läste för inte så länge sedan att något av de nya apoteken inte gillade att det gamla apoteket konkurrerade med dem. Och jag som trodde att det var just konkurrensen som skulle ge valfrihet, och lägre priser.

Högern hade för länge sedan en devis som man gjort en dekal av för att ha i bakrutan på bilen, Den löd "Fri konkurrens är bra för Sverige". Pappa sa när han såg den, "de har glömt att skriva, bara den inte drabbar mig". Kapitalistens mål, är monopol.

Vad vi ser nu är att privatiseringen har havererat allt som tidigare sköttes av stat, landsting och kommuner. Vinsterna som dessa privata företag genererar går oftast till utländska riskkapitalister och att det kan bli vinster beror på att verksamheten försämras i motsvarande mån. Jag skulle aldrig anställa någon av riksdagens medlemmar.

Svante

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons