Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioriterar det lokala materialet

Söderhamns-Kuriren har onekligen förändrats till det bättre de senaste åren. Tack vare sammanslagning och samarbetet mellan de fyra lokaltidningarna (HT, Kuriren, LjP och Ljusnan) har åtminstone Kurirens opinion/ledarsida förbättrats och likaså kultursidan.

Annons

Nu ser jag i bladet att vi också får en e-tidning. E-tidningen blir dessutom en exakt likadan produkt som papperstidningen, fast i digitalt format. Det är jättebra! Dessutom ska Mittmedia omorganiseras. Bland annat ska samma material kunna användas i fler produkter.

Hoppas bara att det lokala materialet blir kvar och att det inte blir mindre av det.

Men – nu till en annan sak. Har redaktionsledningen inte funderat på att utöka in- och utrikesmaterialet? Som det är i dag är det alldeles för lite!

Jag tycker att det åtminstone skulle vara en sida av inrikes och en sida utrikes. Vi är många i dagens samhälle som blickar ut i landet och ut i världen! Men samtidigt måste vi värna om de små, lokala nyheterna…

Jan-Eric Berger

Trönö

storkonsument av tidningar

Chefredaktören svarar: Kul att du uppskattar Söderhamns-Kuriren. Vi har ju en medveten prioritering av det lokala materialet och av rikshändelser som är viktiga utifrån ett lokalt perspektiv. Den satsningen ska vi fortsätta med, eftersom det är i Söderhamns kommun som Söderhamns-Kurirens läsare i huvudsak finns och verkar. Det innebär att vi också prioriterat bort en del inrikes- och utrikesmaterial. Vi bedömer att mycket av det materialet finns både rikligare och bättre på annat håll, inte minst i etermedier. Vi använder hellre den resursen på lokalt material.

Av den anledningen finns det alltså för närvarande inga planer på att utöka antalet sidor med inrikes- och utrikesmaterial.

Daniel Bertils

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons