Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt med engagemang

Det är positivt när en fråga som en bandyhall kan engagera så många oavsett om man gillar eller ogillar.

Annons

Jag kan förstå och respekterar båda sidors åsikter i många fall men jag anser att det finns vissa saker som gör att jag kommer att rösta för en bandyhall.

• Idrottsturism är ett växande element. Hällåsen, Flygstaden, Hällmyra gör att Söderhamn har stora fördelar och möjligheter inom detta. Att kunna utnyttja hallen till mer än en bandyhall i detta område under hela året.

• Att våga vara offensiv. Det är självklart att kommunens kärnområden vård, skola och omsorg ska ha det de behöver. Men att locka kvar dagens söderhamnare eller få nya invånare på enbart dessa produkter som alla andra kommuner har som ledstjärna gör vi inte.

• När i vår historia har ett erbjudande kommit till kommunen där redan 70 procent av investeringen är klar i ett sådant här jätteprojekt? Där många av kommunens företag redan står startklara för detta och anser själva att detta är viktigt för näringslivet i Söderhamn.

Driftkostnaden. Det är den stora frågan, hur löser vi det i detta med bolag? Men låt oss i detta skede vara positiva och jobba efter att vi löser detta efter lagens regler. Vi har och kommer att behöva satsa pengar på olika projekt för att skapa en positiv bild av Söderhamn så att folk stannar och kommer. Vi har byggt saker förut som aquarena, fri-idrottsplats samt satsat pengar i olika turistprojekt som skärgården med mera. Satsa på denna bandyhall så skapar vi denna positiva bild av Söderhamn.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons