Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna måste lämna sandlådan

I kölvattnet av att kommunchefen Niklas Bremefors hoppar av, och att tillförordnad skolchef Tor Jonsson väljer att göra detsamma, så har en ovärdig pajkastning brutit ut om vems felet är.

Annons

Syndabocken måste ju fram tycker man.

Här gäller det att klara sitt eget politiska skinn. Roland Bäckman (S) och Kenneth Forsell (V) skyller följdriktigt på Lars Molin (M). Lars Molin skyller på Roland Bäckman och Kenneth Forsell för den uppkomna situationen. Ingen vill sitta med Svarte Petter.

Sedan då? Är det inte dags att herrarna nu tar sitt ansvar och visar politiskt ledarskap? Ett fortsatt skyttegravskrig drar bara Ljusdals kommun allt längre ner i dyn. Kenneth lämnar arenan för annat jobb. De andra två får väl fundera på hur de ska göra.

En sak är klar – vi har inte råd med denna politiska sandlåda! Politikerna måste ägna sig åt rätt saker. Till exempel att fatta beslut om färdriktning, ge tjänstemännen uppdrag att ta fram underlag och genomföra besluten, tilldela pengar och göra uppföljningar så att det som beslutats genomförs på avsett sätt. Låt bli cykelställsfrågorna. Delegera.

Kommunen är redan en "visa" i länet. När exempelvis rekryteringen av skolchef skulle genomföras, fördes en omdömeslös politisk diskussion i såväl sociala som osociala medier. En riktig bottennivå nåddes.

Rekryteringen havererade förstås. Övriga kommunpolitiker i länet har fått en "driftkucku" alldeles gratis. Läns- och rikspolitiker tar sig för pannan och tror att det som sker inte kan vara sant. Vi blir utskämda!

Det politiska beslutsfattandet har gått i stå sedan lång tid tillbaka, egentligen från mandatperiodens start. Personkemin, som det ibland heter, funkar tydligen inte. Jag uppmanar herrarna att tänka på kommunens väl, lyft er ovanför partitaktiken och vidta lämpliga åtgärder så att kommunen kan komma framåt. De största partierna i kommunen Socialdemokraterna och Moderaterna har huvudansvaret.

Björn Brink (C)

medborgare med lång politisk erfarenhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons