Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker ska inte försvara sina egna

Till Vem vill syssla med politik (9/9):

Annons

Blir förvånad när jag läser insändaren och försvaret av Nina Burchardt, som Arbetarekommunen i Nordanstig skrivit. Är övertygad om att ni inte är fullt insatt i ärendet.

Jag antar att Burchardt har fått både ta del av och ge sin syn på arbetsmiljön på förvaltningen. Politikerna borde verkligen ta del av företagshälsovårdens utredning. Ta avstamp från den i stället för att snabbt gå i försvar, vilket kan leda till att det går prestige i ärendet.

Jag är helt övertygad om att om Burchardt gått 5-årig ledarskapsutbildning så hade hon kunnat hantera sitt ordförandeskap på ett professionellt sätt. Har hon en 5-årig högskoleutbildning eller menar ni den politiska ledarskapsutbildningen? Det är en väsentlig skillnad.

Det som oroar mig mest är att Burchardt inte ser sin del i konflikten, vilket innebär att inget kommer att förändras den dag hon är tillbaka på ordförandeposten.

Det finns även facklig kritik riktad mot Burchardt, så lös problemet i stället för att sopa det under mattan.

Avslutningsvis så ska inte politikerna försvara sin egna, i de fall de brustit i sitt uppdrag som politiker. Ge andra former av stöd i stället.

Alla passar inte som politiker. Det finns kritik mot hennes sätt att leda förvaltningen, även i det egna ledet.

Lägg energin på rätt saker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons