Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker fördömer smisk-uttalande

Vi företrädare för presidiet och partier i Ljusdals kommunfullmäktige tar kraftigt avstånd från att Thomas Wandel (vald för SRD) som folkvald ersättare i kommunfullmäktige uttrycker sin vilja att våldföra sig på andra som metod för att få som han vill.

Annons

Thomas Wandel har i lokala media vid upprepade tillfällen uttalat sig om att han vill piska en kvinna på rumpan och har på sistone lagt till att han vill gå ännu längre om det handlar om en man. För de tål ju lite mer än kvinnor, enligt hans sätt att se det och uttala sig. Vi vill klargöra att i politiken använder vi debatten, dialogen och omröstning som verktyg, inte våld eller hot om våld.

Vi accepterar inte ett sådant förhållningssätt i Ljusdals fullmäktige och i kommunpolitiken för övrigt. Den kvinnosyn/människosyn som Thomas Wandel blottlägger är helt enkelt förkastlig. Vi anser därför att han allvarligt ska överväga sin offentliga roll.

Björn Brink (C), ordförande, Annelie Wallberg (S), förste vice ordförande, Erik Nygren (M), andre vice ordförande, Markus Evensson (S), Kennet Hedman (M), Lars G Eriksson (SD), Helena Brink (C), Yvonne Oscarsson (V), Harald Noréus (FP), László Gönczi (MP), Lars Björkbom (KD), Marie Mill (LB)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons