Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen behöver bättre chefer

Länspolismästaren i Gävleborgs län har misslyckats med att skapa en effektiv polisorganisation i den mening att medarbetare och fackligt förtroendevalda inte känner delaktighet i beslut samt tilltro till den egna organisationen.

Annons

De förslag som tas från medarbetare hörsammas ej, utan det ska vara ett hierarkisk överbestämmande från ledningen gällande beslut och rutiner. De som tar besluten ser inte eller har glömt bort den tiden då de var ute på fältet och arbetade på riktigt, om de nu har varit det någon gång, och att de nu tyvärr inte förstår den verkliga bilden av den. Förhoppningsvis bryr sig ledningen om detta även om det inte känns eller märks i organisationen.

När man sedan som ordningspolis eller utredare behöver organisationen så står man ensam med sina åligganden. Tyvärr så har någon polischef läckt ut uppgifterna till media innan utredningen fått sina grundläggande ramar med förhör och brottsplatsundersökningar vilket inte underlättar utan förstör stora delar av arbetet.

Märkligt att man kan vara så öppen utåt till media men så sluten och hemlig i sin egen organisation med dess verksamhet.

När det gäller ordning och säkerhet på gator och torg behövs det fler poliser på gatan. Vilket inte ledningen verkar se men tydligen alla medborgare. De få poliser vi har gör ett enormt arbete för liten inkomst, men det behövs fler där ute. Se till att skapa enkla rutiner för att få så mycket tid ute på gator och torg som möjligt för att kunna vara där brott sker och kunna förebygga dessa.

När det gäller ledning och styrning så är det som om man pratar om en helt annan sak. Att synas i medierna, det politiska spelet bland chefsaspiranter och skrivbordspoliserna ger inte en bättre trygghet för den enskilde medborgaren.

Se nu till att få bättre chefer som i sin tur förbättrar verksamheten med de medarbetare och fackliga som fortfarande finns att tillgå, så kanske inom en snar framtid vi stolta kan kalla oss för Sveriges modernaste polismyndighet på riktigt.

Ser fram emot vad den psykosociala analysen i norra Gävleborg nu kommer att visa.

Anonym polis med 30 års tjänst, jobbar nu på kontoret som tur är

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons