Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson tog pensionspengar

I dessa tider måste man vara blind om man inte ser vad som pågår. Ola Wahlman (13/2) du behöver inte vara bekymrad för Håkan Juholts framtid.

Annons

Den politiska klassen ser till de sina oavsett partitillhörighet. Så om Mona Sahlin får en post av Hillevi Engström är det en garanti för den senare att hon får favörer när sossarna kommer tillbaka till makten. Har du gjort värnplikt i den politiska klassen ska du belönas. Egenintresset tiger inte still.

Sverige är snart ett tomt skal läs; utländska bolag och karteller äger oss. Det är banken och bankirerna som är de verkliga regeringarna i länderna. Politikerna lyder deras minsta vink. Vill att allt ska avregleras så det är fritt fram. Riskkapitalisterna suger ut oss ända in i märgen och det med våra egna surt förvärvade skattepengar. Kan vi anklaga borgarna enkom för det? Nej! Sossarna är lika medskyldiga till att det blivit som det blivit. Tyvärr finns det med andra ord inget parti att rösta på. Alla är lika goda kålsupare när det gäller att hugga bitar ur köttgrytan. Vad vi kan göra är att spela för galleriet och proteströsta på SD! Sända en signal till utsugarna att de ska skärpa sig. Sätta lite skräck i dem helt enkelt.

Bo Dockered (C) blev petad hastigt och lustigt som ordförande för Sveaskog. Nu var det Göran Perssons tur att promoveras för sin tjänstgöring i topp. Persson skriver i sin memoarbok att han väger 119 kilo, och noterar efter utmärkelsen att också Dockered vägde 119 kilo. Ett byte som summeras upp i plus minus noll med andra ord.

Pär Nuder skriver i sin bok att Perssons enda intresse de sista två åren var att hitta en herrgård. Persson borde ha satts vid skampålen i stället. Vad gjorde han som fick honom att yttra denna mening: “Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort”. Jo, han tog 700 miljarder av pensionärernas pengar för att betala på statsskulden. Har pengarna kommit tillbaka? Nej! Fråga: Kan inte Reinfeldt först återkräva dessa i stället för att jaga efter ännu högre pensionsålder?

Helena Palén Olofsson, Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons