Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen är politikernas största resurs

Jag sitter i utbildningsnämnden i Ljusdals kommun som ledamot för Vänsterpartiet och med tanke på dagens (30/1) skriverier i Ljusdals-Posten om tonläget vid vissa av nämndens sammanträden vill jag härmed ge min syn på hur jag upplever det att verka politiskt.

Annons

För det första är det ju mycket intressant och berikande att få medverka till att utveckla skolan till det bättre i vår kommun. För det andra är det hedrande att ha fått förtroendet men samtidigt är det också mycket ansvarfullt att politiskt få vara med och forma framtidens skola.

Vidare vill jag poängtera vikten av att vi politiker har kunniga och skickliga tjänstemän som är våra medarbetare och ger oss fakta och kommer med konstruktiva förslag som vi politiker får ta ställning till. Det är också av största vikt att samarbetet mellan politiker och tjänstemän sker på ett respektabelt och förtroendegivande sätt där vi politiker sätter värde på tjänstemännens kompetens på området.

Vi får ändock komma ihåg att en kommun är en politisk organisation, där politikerna är demokratiskt valda, och att det är vi politiker som styr kommunen och beslutar i vilken riktning kommunen ska gå. Det kan ju vara lite svårt ibland för personalen att jobba i en politiskt styrd organisation där majoriteterna numera oftare skiftar. Men vad jag har upplevt så klarar personalen av denna balansgång på ett bra sätt. Vår personal är ju den största resurstillgång vi har och den ska vi politiker värna om.

Conny Englund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons