Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionsskatten politisk skamfläck

Den gällande politiska överenskommelsen om pensionssystemet, mellan alliansens partier och Socialdemokraterna, innehåller en viktig utgångspunkt: Pension ska betraktas som intjänad lön.

Annons

Detta innebär, att en löntagare och en pensionär med samma inkomst/pension ska betala lika mycket i skatt. Regeringen har offrat denna rättviseöverenskommelse på jobbskatteavdragets altare. Trosvissa regeringsföreträdare mässade om hur detta skulle minska arbetslösheten i vårt land. Hur det blev? Trots denna geniförklarade skattereform har arbetslösheten stadigt ökat i vårt land och närmar sig nu tio procent. Det enda man åstadkommit är att öka de ekonomiska klyftorna i Sverige.

Alliansregeringen bär ansvaret för denna politik. Men även Socialdemokraterna, som delaktiga i pensionsöverenskommelsen, har varit förvånansvärt tysta när det gäller att försvara rättvis skatt mellan löntagare och pensionärer. Vart tog ert rättvisepatos vägen? Är jobbskatteavdrag viktigare än rättvis beskattning?

Vi ger oss aldrig – lika skatt för lika inkomst ska återställas!

Ett löjets skimmer vilar över mutförsöket med 50 kronor i månaden som regeringen i nåder tänker ge pensionärerna nästa år, liksom Socialdemokraternas bud på 100 kronor per månad strax därefter – men orättvisan kvarstår!

År 2014 vill ni ha våra röster, och de är inte få – snart är vi två miljoner pensionärer i detta land. Men vad har vi att rösta på? Det ligger i ert eget intresse att sudda bort denna politikens skamfläck som beskattningen av pensionärerna utgör.

Bara Sverige – bland västvärldens länder – beskattar sina pensionärer högre än löntagarna!

PRO Gävleborg genom Axel Andersson, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons